C# - Izvornik

C# - Izvornik
ISBN 86-7991-201-8
Autor(i) Stanley B. Lippman
Broj strana 410
Pismo Latinica
Povez Mek
Format B5
Godina izdavanja 2003
Pročitajte prvo poglavlje
935 din 650 din

C# - Izvornik - Praktičan pristup

Koristeći svoj već prepoznatljiv format izvornika, autor svetskih bestselera, Stan Lippman vam sada nudi nezamenljivi vodič kroz jezik C#. Knjiga C# Izvornik predstavlja lako razumljivo uvodno izlaganje o ovom novom objektno orijentisanom programskom jeziku.

C# predstavlja kamen temeljac Microsoftove nove .NET platforme. Kroz nasleđe mnogih odlika programskih jezika Java(tm) i C++, jezik C# ima za cilj da postane vrhunski programski jezik za izradu Windows i Web aplikacija i komponenti koje se odlikuju odličnim performansama – od Web servisa zasnovanih na XML-u do objekata za poslovne i sistemske aplikacije.

Pokriveni su osnovni pojmovi, kao što su prostori imena, mehanizam upravljanja izuzecima i unificirani sistem tipova. Detaljna objašnjenja i primeri nasleđivanja klasa i interfejsa, kao i izlaganje o odgovarajućim slučajevima njihovog primenjivanja. Detaljno upoznavanje sa bibliotekama klasa u .NET okruženju, kraći uvid u AD0.NET, ostvarivanje veze sa bazom podataka, regularne izraze, sokete i programiranje u nitima, XML programiranju korišćenjem ubojitih i DOM parser modela, XSLT and XPATH. Iscrpno izlaganje o alatki ASP.NET Web Form Designer, posmatrano kroz životni ciklus stranice i keširanje, kao i veliki broj primera. Uvodne napomene o zajedničkom izvršnom jeziku (Common Language Runtime – CLR).

Jezik C# predstavlja ne samo alatku za unapređenje programiranja zasnovanog na Web tehnologijama, već umnogome pospešuje i vašu produktivnost. Knjiga C# Izvornik predstavlja sasvim pouzdan temelj za dalje usavršavanje i osvežavajuće nepristrasan osvrt na Microsoftovu novu alatku za svrsishodno i efikasno programiranje na Webu.

Uz ovu knjigu preporučujemo...

Kursevi

Knjige